Артета: Нямаме пари, ще се подобряваме по друг начин


И. Ангелов

Артета: Нямаме пари, ще се подобряваме по друг начин

Мениджърът на Арсенал Микел Артета обяви, че няма да може да преустрои състава си чрез големи покупки на трансферния пазар, както преди години направи Ливърпул. "Червените" обърнаха съдбата си след дадени големи суми за вратаря Алисон и защитника Върджил ван Дайк, които струваха 142 милиона лири, като се предполагаше, че и Арсенал може да подходи по този начин. Артета обаче сподели пред Sky Sports:

"Аз не мисля, че ние сме в позиция да повторим това, така че трябва да търсим друг начин да го направим. Ливърпул, освен всичко, и подобри играчите си много, което е също толкова важно, колкото да привличаш имена. А след това тези, които купуваш, е важно да имат умението веднага да повлияят.

"Това е голямо решение, което те направиха по отношение покупките, защото играчите са хора, също. Те трябва да се адаптират и понякога е коварно да обясниш ситуацията преди или след пристигането им. Ние искаме съставът ни да стане по-силен, искаме по-силна титулярна 11-ка, искаме по-силни характери и това ще търсим да направим.

"Това ще зависи от много фактори - колко играчи ще се върнат от наеми, защото имаме отговорности и към тях. Трябва да погледнем финансовите си резултати с оглед финалната ни позиция в сезона. Клубът ще постави цели в зависимост от това какви играчи закупим или продадем. Има много въпроси, но това е футболът."

  Сподели
553