Ливърпул спечели дербито и остана в борбата за титлата (видео)


Н. Гавазов

 Ливърпул спечели дербито и остана в борбата за титлата (видео)

Ливърпул победи Евертън с 2:0 в мач от 34-я кръг на Висшата лига на Англия, който се проведе на "Анфийлд".

Двубоят премина трудно за "червените", които трябваше да положат много усилия, за да прекършат съпротивата на съперника си.

Хората на Юрген Клоп установиха игрово предимство от самото начало на срещата, но "карамелите" се бранеха организирано и не позволиха на домакините да отправят точен удар към вратата през първата част. В същото време играта се изнерви от спорове между футболистите и действия на ръба на правилата. Всичко това не помагаше на Ливърпул, който се нуждаеше от победата, за да остане в борбата за титлата.

Картината се промени след почивката. "Червените" увеличиха атаките и трайно се настаниха пред наказателното поле на Джордан Пикфорд, но това пък позволи на съперника им да организира няколко опасни контратаки. На практика гостите бяха по-близо до попадение отколкото Ливърпул.

Развръзката настъпи в 61-та минута. Матип напредна през центъра и подаде вдясно на Мохамед Салах, който след разиграване с Ориги центрира на далечния край на наказателното поле, където Анди Робъртсън се възползва от грешка в отбраната на "карамелите" и откри резултата. Това промени сюжета на мача и сега футболистите на Франк Лампард трябваше да тръгнат напред, за да спасят точката. Отзад се откриха свободни пространства и логичното се случи в 85-та минута - Дивок Орики с точен удар сложи край на спора.

Така Ливърпул събра 79 точки, с една пои-малко от Манчестър Сити и продължава борбата за титлата. Евертън е 18-ти, на два пункта от спасителния бряг, но и мач в запас.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1591