Арсенал наказа пропуските на Ман Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Арсенал наказа пропуските на Ман Юнайтед (видео)

Арсенал посрещна Манчестър Юнайтед в срещата от тридесет и третия кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" домакините спечелиха с 3:1 и влизат може би временно в топ 4 с 3 точки над Тотнъм, който играе по-късно. Юнайтед остава на шеста позиция и е застрашен от Уест Хем, който може да я превземе в кръга.

Арсенал поведе след само 3 минути игра днес когато при центриране от ляво цялата защита на Юнайтед пропусна топката, тя достигна Сака, чийто удар бе избит от Де Хеа и довкаран от Нуно Тавареш за 1:0. В 23-ата минута Далот бе близо до това да върне гол, но горната греда спря добър удар от дистанция. Преди това ВАР подмина спиране с ръка в полето на бранител на домакините срещу Санчо като спорен момент.

В 27-ата минута Телес повали Сака в полето на Юнайтед, топката попадна в Нкетиа и той вкара, но ВАР отмени гола поради засада и отсъди дузпа, която Сака вкара все пак за 2:0. Юнайтед отвърна мигновено с гол в следващата си атака за 2:1 на Роналдо, който се вклини между двама за да завърши центриране на Матич.

След почивката Юнайтед остана активен и търсеше гола. В 57-ата минута след корнер ВАР отсъди дузпа за игра с ръка на Тавареш, която Бруно изпълни, и той нацели втора греда в мача за Юнайтед като пропусна да вкара.

Последва гол на Роналдо в 60-ата минута, отменен от ВАР поради засада. 3 минути след това Роналдо изведе Далот в полето, той стреля и Рамсдейл изби в трета греда за "червените дяволи". Така в 70-ата минута Арсенал стигна до 3:1 чрез Гранит Джака, който от дистанция матира Де Хеа с мощен удар.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1068