Арсенал се разигра срещу Челси (видео)


И. Ангелов

Арсенал се разигра срещу Челси (видео)

Челси посрещна Арсенал в дербито от поредния тридесет и трети кръг на английската Висша лига. Днес на "Стамфорд Бридж" гостите спечелиха с 4:2 в много зрелищен двубой, изпълнен с атаки към двете врати и положения. Победата изравни Арсенал с Тотнъм на четвъртата позиция, като с 9 гола по-лоша разлика тимът на Микел Артета е пети при равен брой срещи.

В 13-ата минута днес Арсенал поведе чрез Нкетиа, който се възползва от грешен пас назад на Кристенсен и вкара сам срещу вратаря за 1:0. Бързо Челси изрвани в 17-ата минута чрез Вернер и с помощта на отклонила се в Уайт топка - 1:1.

В 27-ата минута Одегор намери Смит Роу за нисък удар и 2:1 преди Челси отново да върне бързо за 2:2 в 32-ата. Тук Азпиликуета се разписа при подаване на Маунт.

На почивката Томас Тухел замени Кристенсен с Тиаго Силва, но Арсенал вкара отново след грешка в защитата в 57-ата минута, като тук се получи карамбол между сините защитници и топката отново попадна в Нкетиа за 3:2.

Томас Тухел реагира до края и опита да подсили атаката си с Хаверц и Зиеч, но тимът не стигна до точен удар в тази част и вместо това в 90-ата минута гостите получиха шанс да бият и дузпа, която Сака спечели срещу Азпиликуета. Зад бялата точка застана именно Сака и той вкара за 4:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1451