Дубъл на Гимараеш донесе важни три точки за Нюкасъл


Н. Гавазов

 Дубъл на Гимараеш донесе важни три точки за Нюкасъл

Нюкасъл постигна важна победа по пътя на оцеляването си в английския елит.

Колективът на Еди Хау се наложи с 2:1 над Лестър в мач от 33-я кръг на Висшата лига на Англия.

Въпреки статута си на аутсайдер преди мача, "свраките" дадоха добра битка по брой на създадените положения за гол. А от "лисицата" се очакваше повече.

Лестър откри резултат в 19-ата минута. Лукман отвърна на прехвърлянето на Айозе Перес в близост до наказателното поле и леко вкара в левия ъгъл на вратата - 0:1. Гостите разиграваха с многобройни пасове, опитвайки се да изморят съперника, който организирано се бранеше и не се втурна безразсъдно да изравнява.

И все пак домакините върнаха един гол до почивката. Бруно Гимараеш удари топката в 30-ата минута и уцели вратата. Съдията дълго време гледаше VAR, но все пак призна попадението - 1:1.

Второто полувреме премина равностойно, с повече владение на топката от страна на "лисиците". Общо взето картината не се промени - гостите разиграваха, а домакините не позволиха на съперника да застраши Дубравка.

Развръзката се случи в петата минута на добавеното четириминутно продължение. "Свраките" отнеха топката дълбоко в собствената си половина, а Дуайт Гейл скоростно напредна по левия фланг за да подаде към връхлитащия в наказателното поле Гимараеш, който с глава изпрати кълбото в мрежата на Шмайхел и взриви "Сейнт Джеймсис Парк".

Така Нюкасъл събра 37 точки и е на 14-то място, на 12 точки от опасната зона. Лестър остава девети, на 9 пункта от деветия Уулвърхемптън.

  Сподели
453