Арсенал надви Блекпул като гост (видео)


И. Ангелов

Арсенал надви Блекпул като гост (видео)

Отборът на Арсенал надделя над Блекпул с 3:1 като гост в мач от поредния кръг на Висшата лига на Англия.

Мачът започна с интерес за феновете на Арсенал, тъй като титулярният вратар на тима Алмуния получи травма по време на загрявката и се наложи да бъде заменен преди началото на двубоя.

Домакините от Блекпул започнаха силно и до 5-ата минута спечелиха 2 корнера, но не застрашиха особено гостите от Арсенал. След това логично Артилеристите започнаха да надделяват и безпроблемно се справяха на няколко пъти с отбраната на Блекпул. С фрапантен пропуск се отличи Андрей Аршавин в 7-ата минута, който стреля неточно към опразнената от вратаря Ричард Кингстън врата.

След продължителни задържания на топката Арсенал стигна до първото си попадение в мача. Това се случи в 18-ата минута, когато Робин Ван Перси получи топката на крилото, напредна и пусна успореден пас към Диаби в наказателното поле, който с лекота преодоля вратаря на домакините. Останаха съмнения за засада на Ван Перси.

Само 3 минути по късно Артилеристите поведоха с втори гол. Емануел Ебуе получи отлично топката от Джак Уилшър в наказателното поле и със силен удар с ляв крак преодоля Ричард Кингстън.

През по-голямата част от първото полувреме защитата на Блекпул изглеждаше ужасяващо, и само множеството пропуски на съперника задържаха преднината на Арсенал на 2 гола.

Второто полувреме започна отворено и домакините отново натиснаха артилеристите. Този път успешно стигнаха до попадение на Флетчър след добра акция в 52-ата минута. Домакините продължиха в същия дух и изглеждаха сякаш не могат да бъдат спрени. В създалата се ситуация мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се обърна към резервата Тио Уолкът като смяна за слабо представящия се Андрей Аршавин. Моментално пред артилеристите се отвори възможност за гол, като Ван Перси стреля неточно в 61-ата минута, след което мачът се върна към равностойно представяне от двата отбора.

След неколкократно разменяне на опасни атаки артилеристите отново наложиха превъзходство и стигнаха до няколко опасни поред атаки след 70-ата минута. Логичното се случи в 76-ата минута когато Уолкът получи топката на фланга от Фабрегас, напредна и асистира на Ван Перси за третия гол на тима в мача.

Въпреки няколкото опасни атаки домакините от "Блумфилд Роуд" не достигнаха до желания резултат и мачът завърши 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
200