Бербатов вкарва, Юнайтед крачи към титлата (видео и снимки)


Т. Михайлов

Бербатов вкарва, Юнайтед крачи към титлата (видео и снимки)

11 минути бяха нужни на Димитър Бербатов, за да открие резултата срещу Фулъм за успеха с 2:0 на Манчестър Юнайтед над лондончани в двубой от 32-ия кръг на Висшата лига на Англия. “Червените дяволи” решиха всичко през първата част и са все по-близо до спечелването на 19-ата си титла.

Уейн Рууни беше наказан, а Хавиер Ернандес остана на пейката, което даде добър шанс на голмайстора във Висшата лига да вкара 21-ото си попадение. То дойде след добър старт на Юнайтед. В 11-ата минута Нани проби през центъра, комбинира с Андерсон, който му върна топката, след което Нани пусна към Бербатов. Българинът бе на ръба на засадата и с нисък удар по диагонала наказа Шварцър.

Последваха нови силни минути за Юнайтед и няколко пропуска като един от най-дейните в атаките бе Бербатов. В 32-ата минута домакините решиха мача. Патрис Евра изведе прекрасно Нани по лявото крило. Португалецът подмина излезлия да го пресрещне вратар на гостите и напредна по аутлинията към вратата. Последва центриране към Валенсия, който от 2 метра нямаше как да сгреши с глава.

През второто полувреме Юнайтед намали оборотите и Фулъм също създаде няколко опасности пред Кушчак, но до нов гол не се стигна. В крайна сметка 3-те точки изведоха “червените дяволи” на 10 пред Арсенал, който е с 2 мача по-малко. Третият Челси изостава на 11 и има мач по-малко от тима на Сър Алекс.

Галерия от срещата Манчестър Юнайтед - Фулъм

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
181