Гимараеш: Нюкасъл може да е претендент за титлата


Н. Гавазов

Гимараеш: Нюкасъл може да е претендент за титлата

Полузащитникът на Нюкасъл Бруно Гимараеш вярва, че през следващия сезон отборът му може да се намеси в борбата за титлата във Висшата лига.

След като похарчи над 90 милиона паунда през януари, включително 40 милиона за подписването на Гимараеш от Лион, Нюкасъл направи голям тласък по отношение на оставането си във Висшата лига.

24-годишният бразилец очаква, че "свраките" ще станат още по-силни през следващото лято и през следващия сезон ще решават съвсем различни турнирни задачи.

"Преместването в Нюкасъл бе риск, но аз вярвам в този проект. Феновете тук страстно поддържат отбора и е толкова различен от това, с което трябваше да се справя преди.

Клубът свърши добра работа по подсилването на състава и съм убеден, че отборът ще получи допълнително подкрепление преди следващия сезон.

Това ще ни позволи да се състезаваме за Шампионска лига или Лига Европа, кой знае. Този отбор ще може да се бори за титлата във Висшата лига. Имам много вяра в плановете им.

Мога да последвам примера на Манчестър Сити, където Серхио Агуеро, Яя Туре и Давид Силва вписаха имената си в историята на клуба. Те го направиха, защото вярваха в проекта Сити от самото начало.

Тук, в Нюкасъл, аз съм един от първите новодошли, както и Кийрън Трипиър, ​​който дойде от Атлетико, след като спечели титлата на Испания.

Феновете тук са луди по мен и дори в предишния ми клуб, Атлетико Паранаензе, това никога не се случи, въпреки че там бях идолът на клуба и им помогнах да спечелят един от най-важните трофеи в историята си.

Феновете скандират името ми, искат снимка и когато вкарах гол, те искаха да излязат на терена“, заяви Гимараеш.

  Сподели
750