Ливърпул прегази Арсенал (видео)


Н. Гавазов

Ливърпул прегази Арсенал (видео)

Ливърпул победи Арсенал в мач от 27-я кръг на Висшата лига на Англия. Двубоят се проведе на стадион "Емирейтс" в Лондон и завърши при резултат 2:0 за мърсисайдци.

Стартовият състав на  "артилеристите" не се промени след победата им с 2:0 над Лестър.

Но мениджърът на "червените" Юрген Клоп въведе в началото Тиаго Алкантара и Диого Жота, които замениха Наби Кейта и Мохамед Салах.

От самото начало на мача Арсенал започна да се противопоставя достойно на фаворита, играейки почти равностойно.

Първото полувреме не донесе голове и дори имаше само един удар към вратите.

Второто полувреме започна с отменен гол на Мане заради засада, на което "артилеристите" отговориха със супер момент на Мартин едегор, но Алисон като по чудо парира този удар.

И в 54-ата минута резултатът бе открит. Жота нахлу в чуждото наказателно поле отляво и стреля в близкия ъгъл на вратата - 1:0. Арън Рамсдейл откровено пропусна удара на португалеца.

Докато Арсенал се възстановяваше, Ливърпул побърза да вкара втори гол. "Червените" бързо върнаха топката след спряна атака, а влезлият като смяна Роберто Фирмино затвори центрирането на Анди Робъртсън в зоната на вратаря - 2:0.

По-нататък гостите уверено контролираха играта, като не позволяваха нищо на опонента си. Единствено Габриел Мартинели в самия край можеше да намали, но ударът му бе неточен.

Като цяло Арсенал игра наравно през първото полувреме, но след почивката домакините се опитаха да играят открит футбол с Ливърпул. В такъв мач за "червените"  не бе трудно да докажат превъзходството си.

Така Ливърпул се доближи на точка от лидера Манчестър Сити, а Арсенал остава четвърти, на пункт пред петия Манчестър Юнайтед.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1486