Наказват Рууни само с предупреждение


Н. Гавазов

Наказват Рууни само с предупреждение

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни най-вероятно ще бъде наказан само с предупреждение или глоба заради невъздържаното си поведение по време на мача с Уест Хем. Както е известно, нападателят на "червените дяволи" реши да отпразнува третия си гол в мача, като отправи нецензурни изрази в камерата на Sky Sports при предаването на двубоя от Висшата лига на Англия.

Веднага след мача Рууни поднесе своите извинения. Въпреки това, директорът на Футболната асоциация (ФА) Сър Тревър в предаване на ВВС заяви, че случая ще бъде разгледан по-късно днес.

„Това е наистина изненадващо, след като вкара хеттрик да реагира по този начин. Ето, това е нещо, което ние ще разгледаме", заяви Сър Тревър.

Рууни най-вероятно ще бъде предупреден и евентуално ще се раздели с определена сума пари от възнаграждението си, заради уронване на престижа на играта. Ако той бъде санкциониран, това ще бъде прецедент в английския футбол. През 2009 година Дидие Дрогба отнесе два мача наказание от УЕФА, след като в полуфинална среща от турнира срещу Барселона отправи гневна тирада срещу една от камерите на стадиона. Тогава обаче от европейската централа сметнаха, че действията му са били насочени срещу главния рефер на двубоя.

„Участниците във футболните срещи през цялото време трябва да действат в интерес на играта и не могат да се държат по начин, който вреди на репутацията и носи вреди на играта", се казва в дисциплинарния правилник на ФА.

 

  Сподели
113