Сър Ратклиф няма да купува Челси


Н. Гавазов

Сър Ратклиф няма да купува Челси

Говорителят на Сър Джим Ратклиф отрече слуховете, че британският милиардер може да купи Челси.

Ден преди това Роман Абрамович обяви решението си да продаде Челси, малко след което се появи информация, че Сър Ратклиф, който е собственик на Лозана Спорт,  вече подготвя офертата си.

В отговор говорителят на Джим съобщи, че историите са "неоснователни", според Sky Sports.

Според запознати със ситуацията, с най-големи шансове за покупка на "сините" за швейцарският милиардер Хансйорг Вис, американският инвеститор Тод Бели, съсобственик на бейзболния отбор Лос Анджелис Доджърс и Лутфи Мансур, който е  главен изпълнителен директор на Man Capital, инвестиционно подразделение на бизнеса на неговото семейство Mansour Group.

Припомняме, че на 26 февруари Абрамович предаде управлението на клуба на попечителите на благотворителен фонд заради агресията на Русия срещу Украйна и евентуалното преследване от страна на британските власти, заради връзките си с диктатора Владимир Путин. На 2 март Роман обяви, че възнамерява да продаде клуба.

Абрамович е собственик на Челси от 2003 г. През това време "сините" станаха четири пъти шампиони на Англия, спечелиха Шампионската лига и Лига Европа по два пъти, спечелиха Суперкупата на УЕФА, пет пъти спечелиха Купата на ФА, три пъти взеха Купата на Лигата и спечелиха Суперкупата на ФА два пъти.

  Сподели
760