Стана известен още един заинтересован от Челси


Н. Гавазов

Стана известен още един заинтересован от Челси

Стана ясно името на още един заинтересован от покупката на Челси след като Роман Абрамович обяви за продажбата на клуба. Това е Лутфи Мансур (вдясно на снимката), който е  главен изпълнителен директор на Man Capital, инвестиционно подразделение на бизнеса на неговото семейство Mansour Group.

Съобщава се, че 33-годишният египтянин е голям фен на "сините" и притежава абонаментна карта на "Стамфорд Бридж".

Предполага се, че Mansour Group ще застане с капиталите и връзките си зад Лутфи, а самият египтянин лично ще се занимава с делата на клуба.

Припомняме, че на 26 февруари Абрамович предаде управлението на клуба на попечителите на благотворителен фонд заради агресията на Русия срещу Украйна и евентуалното преследване от страна на британските власти, заради връзките си с диктатора Владимир Путин. На 2 март Роман обяви, че възнамерява да продаде клуба.

Абрамович е собственик на Челси от 2003 г. През това време "сините" станаха четири пъти шампиони на Англия, спечелиха Шампионската лига и Лига Европа по два пъти, спечелиха Суперкупата на УЕФА, пет пъти спечелиха Купата на ФА, три пъти взеха Купата на Лигата и спечелиха Суперкупата на ФА два пъти.

  Сподели
887