Ливърпул взе Купата на лигата от Челси с дузпи (видео)


И. Ангелов

Ливърпул взе Купата на лигата от Челси с дузпи (видео)

Челси и Ливърпул се изправиха на стадион "Уембли" във финалната среща от Купата на лигата този сезон. Днес и за двата отбора бяха отменени голове, стигна се до равенство, продължения и дузпи, където Тухел включи Кепа на вратата и той допусна 11 удара от бялата точка във вратата си, като пропусна и да вкара своята дузпа за да реши мача в грешната за себе си посока.

В първото полувреме и двата отбора имаха добри възможности, като Челси бе най-близо чрез Пулисич и Маунт, а Кейта и Мане бяха лишени от гола от Менди.

В 67-ата минута след много положения се стигна до гол, като тук Александър-Арнолд центрира и Матип вкара топката в мрежата, но ВАР отмени попадението заради нарушение на Ван Дайк в атаката. След 0:0 в редовното време стигнахме до продължения, и Лукаку също вкара гол в 98-ата минута, но от засада според ВАР.

Стигна се до дузпи, и Томас Тухел замени феноменално представилия се Едоард Менди с Кепа Арисабалага. Испанецът допусна последователно дузпите на Милнър, Фабиньо, Ван Дайк, Арнолд, Салах, Жота, Ориги, Робертсън, Елиът, Конате и вратарят Келехер, докато Челси вкара всички дузпи от полевите играчи и Кепа пропусна за да предостави купата на противника.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1521