Ливърпул обърна Норич (видео)


И. Ангелов

Ливърпул обърна Норич (видео)

Ливърпул посрещна Норич Сити в срещата от поредния двадесет и пети кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" гостите поведоха в мача и се оттеглиха в глуха защита, като Юрген Клоп направи нужните промени за да обърне срещата до 3:1, с което тимът му приближи първото място на 6 точки.

Гостите започнаха добре и вкараха гол, който бе отменен от ВАР, а Ливърпул постепенно затискаше съперника, но без успех до полувремето. Ван Дайк също пострада от отменен гол.

В 48-ата минута Саржент намери Рашика в полето и той се справи с Окслейд-Чембърлейн преди да стреля през Матип и вратаря за 1:0. В 62-ата минута Клоп замени Чембърлейн и Кейта с Тиаго и Ориги, и до 67-ата минута Ливърпул вече водеше. 

В 64-ата минута Хендерсън намери Цимикас за подаване към Мане и атрактивен гол за 1:1. 3 минути след това вратарят Алисон отчете асистенция с топка напред, която достигна Салах и той заобиколи вратаря за 2:1. Египтянинът стана 10-ят човек в историята на Ливърпул с поне 150 гола, но вторият по бързина на достигането им с 233 мача, след Роджър Хънт, който го направи за 226.

В 81-ата минута новото попълнение Диаз се измъкна от Гибсън и бе намерен от Хендерсън за да прехвърли вратаря Гън за 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
996