Шиърър: Ман Юнайтед се превърна в шумен и грозен клуб


Н. Гавазов

Шиърър: Ман Юнайтед се превърна в шумен и грозен клуб

Легендата на Нюкасъл и Англия Алън Шиърър се изказа критично за сегашното състояние на Манчестър Юнайтед.

Напомняме, че "червените дяволи" се провалиха в последните си два мача, завършвайки наравно с последния в класирането Бърнли в средата на седмицата, а през уикенда не успяха да победят Саутхемпън у дома. В момента колективът на Ралф Рангник има 40 точки от 24 срещи и се намира на пета позиция, на пункт след Уест Хем.

"Само в какъв шумен и грозен клуб се превърнаха, с постоянно изтичане на информация. През последните дни се появиха съобщения, че играчите не харесват тренировките и методите на Ралф Рангник, искат Маурисио Почетино да дойде през следващия сезон. Те дори не празнуват победите, когато ги постигат. Отборът е разделен, виждаме езика на тялото на Кристиано Роналдо и непрекъснатите викове и оплаквания от играчите, които впрочем витаят от години на "Олд Трафорд".  

Те се превърнаха във "временен" футболен клуб - клуб от хора, които са там само временно, където властта е отслабена, а играчите живеят в свят на оправдания - и клубът похарчи цяло състояние, за да стане толкова невзрачен.

Удивително е, когато се замислиш. Може би най-големият клуб в света, Манчестър Юнайтед има временен мениджър, който е прекарал само две от последните 11 години на треньорска позиция. Всъщност те имат временен технически директор в треньорската зона, който се подпомага на тъчлинията от Дарън Флетчър, който е главният технически директор. Преди това на мястото на Рангник за няколко мача бе Карик, а преди него бе Оле Гунар Солскяер, който първоначално дойде за временна роля. Това са временни специалисти.

Няма съмнение, че играчите на Манчестър Юнайтед трябва да погледнат себе си. Справят ли се толкова добре, колкото биха могли или трябва? Очевидният отговор е не, но също така признавам липсата на форма и цел, тежестта в краката им. Предвид сътресенията, които се случват в клуба, тези играчи имат извинение. И постоянно ги търсят. Това е начинът, по който работи футболът и това също е част от човешката природа, този защитен механизъм, че винаги някой друг е виновен", написа Шиърър в публикация в The Athletic.

Следващият двубой на Манчестър Юнайтед е срещу Брайтън на 15 февруари.

  Сподели
1533