Ман Юнайтед се препъна на гости на Бърнли


Н. Гавазов

Ман Юнайтед се препъна на гости на Бърнли

Манчестър Юнайтед не успя да победи Бърнли в мач от 24-я кръг на Висшата лига на Англия, въпреки огромното си преимущество над опонента.

Срещата се проведе на "Търф де Мур" и завърши при резултат 1:1.

Юнайтед по-добре започна срещата и тества вратаря на домакините Ник Поуп за първи път в осмата минута с удар под остър ъгъл на Маркус Рашфорд.

Четири минути по-късно Рафаел Варан, надскачайки Джеймс Тарковски, порази вратата с глава след центриране от свободен удар, но попадението не бе зачетено заради фаул на Хари Магуайър.

В 18-ата минута гостите все пак откриха резултата. Люк Шоу от крайната линия направи диагонален пас назад почти през цялото наказателно поле, а Пол Погба с лекота прати топката под гредата - 0:1.

В 21-ата минута Конър Робъртс вряза топката в собствената си мрежа след центриране на Рашфорд, но този гол - или по-скоро автогол - не беше зачетен. Факт е, че вече бе отсъдена засада.

Юнайтед доминираше над своя съперник до края на първото полувреме, но не успя да удвои резултата. Поуп направи две брилянтни спасявания, включително удар с глава на Кавани от около метър  разстояние.

Второто полувреме започна неочаквано - Бърнли изравни с първия си удар. Родригес нахлу в наказателното поле отляво, справи се с тежестта на тялото на Магуайър, доближи се до Де Хеа и търкулна топката във вратата - 1:1.

Домакините се вдъхновиха и  в 52-ата минута Уут Вегхорст напрегна Де Хеа с мощен удар от разстояние.

След 10 минути гостите имаха откровен късмет. Магуайър извърши фаул, подобен на фал от последна надежда, но Майк Дийн съжали най-скъпия защитник в света и се ограничи до жълт картон.

Постепенно Юнайтед все пак дойде на себе си и проведе края на мача около вратата на Бърнли, който все пак издържа. Трябва д акажем обаче, че „дяволите” почти нямаха реални шансове да грабнат победата – Ник не трябваше да спасява отбора си.

Като цяло Юнайтед доминираше, почти два пъти повече владееше топката, отправи 22 удара срещу 8 на съперника, но само 5 от изстрелите бяха в очертанията на вратата.

След този мач "червените дяволи" бяха изместени от четвъртото място от Уест Хем и сега са пети, с 38 точки, пропускайки възможността да се отдалечат от Арсенал и Тотнъм. Бърнли взе ценна точка, но остава последен в таблицата за класиране, на 5 пункта от спасителния бряг. Добрата новина за колектива на Шон Дайк е, че има три мача в резерв.

  Сподели
1179