Саутхемптън задържа Ман Сити (видео)


И. Ангелов

Саутхемптън задържа Ман Сити (видео)

Саутхемптън посрещна Манчестър Сити в срещата от поредния двадесет и трети кръг на английската Висша лига. Днес на "Сейнт Мерис Стейдиъм" домакините поведоха изненадващо и задържаха благодарение на греди и изяви на Форстър противника само до 1:1, с което Сити застава на 12 точки над Ливърпул, докато Саутхемптън изравни Лестър на 11-ата позиция.

В 7-ата минута днес Кайл Уокър-Питърс започна атака от дясно и в края ѝ се оказа на върха на центрирането на Ромеу за удар с външната част на крака и 1:0. Това бе първи гол на бранителя във Висшата лига. В 23-ата минута Ромеу намери и Броха за 2:0, но тук имаше засада и попадението не се зачете.

В 39-ата минута Фрейзър Форстър на вратата на домакините спря Фоден от сигурен гол. В 59-ата минута горната греда спря Родри преди в 65-ата при статично положение Де Брюйне да намери Лапорте за удар с глава и 1:1.

В 70-ата минута Де Брюйне с удар от далеч изненада Форстър, но страничната греда спря удара му. В следващата атака Жезус бе също близо до гол, но Сити така и не стигна до обрат.

Така след като по-рано през сезона Саутхемптън направи 0:0 със Сити, за първи път тимът не губи нито един от двата мача с този съперник от 2002-03 г., когато спечели два пъти.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
624