Стърлинг бил готов да премине в Барселона


Н. Гавазов

 Стърлинг бил готов да премине в Барселона

Нападателят на Манчестър Сити Рахим Стърлинг е обмислял да продължи кариерата си в Барселона, която е искала да подпише играча. Барселона обаче подписа с друг нападател от лагера на "гражданите" - Феран Торес. Това съобщава The Athletic.

По-рано бе съобщено, че ръководството на Манчестър Сити е все по-уверено, че клубът ще успее да удължи споразумението с англичанина. Стърлинг имаше проблеми с мениджъра Хосеп Гуардиола, но отношенията между двамата се подобриха.

Рахим иска да изчака, за да види колко игрово време ще получи в близко бъдеще. Нарастващата увереност на клуба, че Стърлинг ще удължи договора си, повлия на решението на Сити да продаде Феран Торес на Барселона.

По-рано бе съобщено, че Стърлинг обмисля варианта да продължи кариерата си в друг клуб поради липса на игрова практика в лагера на "гражданите".

Стърлинг е в Манчестър Сити от 2015 г. Нападателят има 17 мача във Висшата лига през този сезон, като отбеляза седем гола и даде една асистенция. Стърлинг е извикан в националния отбор на Англия от 2012 г.

  Сподели
419