Рангник обясни проблема на Санчо


Н. Гавазов

 Рангник обясни проблема на Санчо

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник обясни защо крилото Джейдън Санчо досега не е успял да играе на високо ниво след скъпо струващия си преход от Борусия Дортмунд.

"Тук е различна лига и той играе за един от най-големите клубове в света. Освен това в главата му се случват много неща.

Когато дойдеш в Борусия Дортмунд като непознат 18-годишен талант от Англия, е различно - можеш само да се подобриш, можеш само да станеш по-добър.

Нивото на очакванията там беше много по-ниско, отколкото когато отидете в клуб като Манчестър Юнайтед за огромна трансферна сума.

Тук всички очакват той да бъде един от най-добрите играчи в отбора. Това е по-взискателна ситуация психически и емоционално, отколкото той имаше в Борусия Дортмунд.

Той трябва да предприеме необходимите стъпки, за да стане играч от най-високо ниво на клуба за следващите 10 години. Можем да го насочим в посоката. Можем да му подадем ръка, да му окажем необходимата помощ, но в крайна сметка той трябва да предприеме тези стъпки.

Когато го гледам на тренировките, той е един от най-добрите играчи. Важно е обаче да покажеш най-високото ниво не само на тренировки. Казах му това вчера: докажи в мачовете нивото, което показваш на тренировка.

С този вид креативни, атакуващи играчи, самочувствието е от решаващо значение. Те трябва да са наясно колко добър мога да бъда пред 75 000 души – или 45 000 на "Вила Парк".

Не се съмнявам, че той е способен на това. Имаме нужда от него, за да израсне до нивото, което показа в Борусия Дормунд", заяви Рангник.

  Сподели
1033