Тухел призна, че Челси може да отпадне от борбата за титлата


Н. Гавазов

 Тухел призна, че Челси може да отпадне от борбата за титлата

Мениджърът на Челси Томас Тухел призна, че съботната загуба от Манчестър Сити може да сложи край на шансовете на отбора му да спечели Висшата лига през този сезон.

Челси отива на "Етихад", изоставайки с 10 точки зад лидера Сити. Тухел признава, че в момента "гражданите" са "еталон" за останалите отбори от Висшата лига.

В същото време Тухел смята, че предимството на Сити до голяма степен се дължи на факта, че шампионите не са имали толкова сериозни кадрови проблеми като конкурентите.

"Загубата от Сити ще означава ли, че Челси е извън надпреварата за титлата? Може би, може би, кой знае. Засега основната разлика между нас този сезон е, че те са по-добри в справянето с контузиите и covid.

Може би това е късмет. Може би правят нещо по-добре. Факт е, че имат по-малко контузии на ключови играчи. По-малко играчи са аут за по-малко от седмица.

И те не са били засегнати от covid, както бяхме ние от седмици. Така че това е огромна разлика. Имахме излишни равенства през този сезон и с най-силния състав можехме да спечелим тези мачове.

Освен това, за да се състезаваш срещу Манчестър Сити, трябва да играеш на границата на своите възможности. Те са еталонът, те имат най-добрия отбор в Англия в момента. Трябва да си реалист и да го признаеш.

Не мислим за различни "ако“. Нека изиграем мача. Винаги съм за това да се борим до последно, но също така трябва да бъда реалист.

Ако погледнете последните ни мачове срещу Сити, винаги сме им давали бой и им задавахме въпроси, които може да не им харесат.

Но в момента ситуацията е такава, че те са много силни, много стабилни и показват игра на абсолютно най-високо ниво“, заяви Тухел.

  Сподели
444