Ливърпул и Арсенал дори не си отправиха удар (видео)


И. Ангелов

Ливърпул и Арсенал дори не си отправиха удар (видео)

Ливърпул посрещна Арсенал в първия кръг от полуфиналната фаза на Купата на лигата. След класирането по-рано на Челси на финал, днес на "Анфийлд" двата полуфиналиста не представиха особено качество. Рано в срещата Гранит Джака напусна игра, и повече от час Ливърпул така и не отправи точен удар по вратата на съперника при близо 80% владение. Арсенал завърши с 1 точен удар.

В 11-ата минута днес Седрик Соареш напусна игра принудително заради травма и Калъм Чембърс се появи за гостите. В 24-ата минута Джака напусна игра като с удар в областта на гърдите спря Жота от голова ситуация. Така Еди Нкетиа пожертва мястото си в атака за Роб Холдинг като нова смяна за Арсенал.

До почивката точни удари нямаше от двата тима, като може би най-доброто положение бе пред Хендерсън рано в мача когато не успя да намери вратата на Рамсдейл.

Във втората част изненадващо Арсенал създаваше някои опасности, най-вече чрез Сака, а Ливърпул не успяваше да намери начин да затрудни съперника макар да владееше почти еднолично топката. В 90-ата минута в невероятно положение Минамино пропусна открита врата когато Рамсдейл напусна линията си и срещата остана без голове.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1008