Ван Перси: Ще направим всичко възможно, за да спечелим титлата


Н. Гавазов

Ван Перси: Ще направим всичко възможно, за да спечелим титлата

В последните шест години Арсенал не е спечелил нито един трофей, въпреки високите си амбиции и нападателят на „артилеристите" Робин Ван Перси първата си купа с екипа на лондончани. През февруари отбора на Венгер беше много близо до победа в турнира за Купата на Лигата, когато Ван Перси изравни резултата във финала срещу Бирмингам, но в крайна сметка отбора загуби с 1:2. През следващите седмици английския гранд бе отстранен от участие в Шампионската лига и Купата на Англия, което се превърна в голямо разочарование за холандеца.

„Беше наистина хубаво, когато победихме Барселона с 2:1, но много болезнено ни се отрази, че отпаднахме от турнира. Все пак това е футбола. Не смятам, че загубата ни е в резултат на някаква несправедливост. Случват се подобни неща в този спорт и ние трябва да ги приемем", заяви Ван Перси.

„Висшата лига е абсолютно луда тази година. Бирмингам ни победи на финала и след това загуби следващите си четири мача. За нас е истински удар, че загубихме борбата за трите трофея в рамките на три седмици. Въпреки това, все още имаме още една голяма цел и това е спечелването на титлата. На пет точки сме от Юнайтед, но имаме мач в запас и мисля, че това е голямо предимство, защото може да намалим разликата на две точки. Все още всичко е в нашите ръце и ще направим всичко възможно да спечелим титлата, въпреки ударите, които претърпяхме през седмицата", допълва нападателя.

 

  Сподели
90