Арсенал не издържа срещу Ман Сити (видео)


И. Ангелов

Арсенал не издържа срещу Ман Сити (видео)

Арсенал посрещна Манчестър Сити в срещата от двадесет и първия кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс" домакините изиграха силно първо полувреме, но след кошмарно начало на второто Сити се върна до 1:1 и в добавеното време 2:1 за да вземе 11-та поредна победа.

В първата част домакините поведоха в 31-ата минута чрез Сака, който при една контра бе намерен от Тиърни с ниско центриране за 1:0. 

В 55-ата минута Гранит Джака повали Бернардо Силва в полето и ВАР отсъди това да е дузпа, която Рияд Марес вкара с мощен удар за 1:1. В ситуацията Габриел получи и жълт картон за това, че опита да разруши терена в областта на дузпата преди изпълнението. 

В следващата атака Арсенал се хвърли напред и предизвика Лапорт да сбърка в защита като при опит да върне той прехвърли вратаря и Аке спаси от гол-линията. Последва контра, която Габриел спря на центъра с цената на жълт картон и изгонване. До края и двата тима предприеха промени, като Сити успя да достигне до победата в 93-ата минута когато след центриране на Де Брюйне и блокиран удар на Лапорт топката достигна до Родри и той довърши за 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1411