Тери няма да получи работа, докато не се извини на Фърдинанд


Н. Гавазов

Тери няма да получи работа, докато не се извини на Фърдинанд

Перспективите на Джон Тери за треньорска дейност на най-високо ниво са ограничени, докато легендата на Челси не се извини на Антон Фърдинанд.

След като реши да напусне ролята асистент в Астън Вила през миналото лято, за да продължи независима треньорска кариера, Тери не успя да привлече интереса на клубовете от Висшата лига и Чемпиъншип и сега ще работи в академията на Челси на непълно работно време.

Очевидно е, че Джон мечтае да тръгне по стъпките на Уейн Рууни, Стивън Джерард и Франк Лампард, но получаването на първата си независима треньорска работа изведнъж се оказва по-трудно за него от бившите му съотборници в Англия.

Daily Mirror твърди, че расисткият скандал, в който Тери се забърка, когато играеше за Челси, оказва влияние върху бъдещето на англичанина на треньорския мостик. Преди 10 години Джон бе обвинен в расизъм спрямо Фърдинанд, за което беше дисквалифициран от Футболната асоциация на Англия за четири мача и лишен от капитанската лента в националния отбор.

Затова и клубовете не бързат да канят човек с толкова противоречива репутация. Все пак Тери може да поправи това само, ако се извини на Антон, но Джон все още отрича вината си.

Напомняме, че срещу Тери дори бяха повдигнати обвинения и той застана пред съда във връзка с този инцидент, но в крайна сметка правоохранителните органи го оправдаха. Въпреки това и в противоречие на решението на съда, Футболната асоциация на Англия наказа легендата на Челси.

  Сподели
1287