Холуей: Наказанието на Сър Алекс е глупост


Н. Гавазов

Холуей: Наказанието на Сър Алекс е глупост

Според мениджъра на Блекпул Йън Холуей, наказанието, което Футболната асоциация (ФА) наложи на Сър Алекс е „глупост". Както е известно, босът на Юнайтед отправи остри забележки към работата на рефера Мартин Аткинсън, който обслужваше мача на „Стамфорд Бридж" срещу Челси в началото на март, загубен от „червените дяволи" с 1:2. Тогава главния съдия отсъди несъществуваща дузпа в полза на „сините", а също така спести втори жълт картон на Давид Луис за грубо нарушение на Ернандес.

Холуей смята, че неговия колега Сър Алекс е станал жертва на липсата на правила, както и на това, че във футбола все още не са въведени технологии, които да подпомагат реферите във вземането на техните решения.

„Да се каже, че наказанието му е жестоко е меко казано малко. А глобата от 30 000 паунда е пълна глупост. Защо? Кой и защо трябва да вземе тези пари? По-добре ги дайте на хората в Япония, който в момента имат нужда от тях. Когато бях глобен по-рано през сезона, попитах мога ли да дам парите на семейството на Гари Паркинсън - треньора на младежкия отбор, който бе повален от инсулт, но ФА не ми разрешиха", заяви Холуей за The Independent.

 

  Сподели
86