Бербо не получи гаранции от Сър Алекс, че ще играе редовно


Н. Гавазов

Бербо не получи гаранции от Сър Алекс, че ще играе редовно

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън предупреди Димитър Бербатов, че трябва да свикне с факта, че няма да бъде редовен титуляр в отбора въпреки, че е голмайстор на Висшата лига на Англия. Както е известно, българския нападател отбеляза 20 гола за „червените дяволи" и според специалистите, с попаденията си донесе победите във 2/3 от срещите на отбора. Но Бербо в момента е поставен пред огромен натиск от превъзходната форма на Хавиер Ернандес, който в дебютния си сезон отбеляза 16 гола и все повече се очертава като ефективния партньор на Уейн Рууни.

Българинът не е вкарал гол от 25 януари и въпреки, че днес може да се завърне срещу Болтън, Сър Алекс отказва да даде гаранции на 30-годишният нападател за постоянно място в отбора.

„Това е много трудно решение за мен. Играчите никога няма да разберат, когато ги оставям на пейката и не отдават никакво значение на това какво им казваш. Те искат просто да играят. Аз бях същия като футболист и винаги съм искал да играя. Важното е, че ние сме признали качествата на Димитър и той ще получи своите игри. Той дори може да играе днес срещу Болтън, в зависимост от тактиката, която ще използвам. Бербатов вече е включен в групата за мача", заяви Сър Алекс за Magic1152.

 

  Сподели
82