Евертън не се предаде срещу Арсенал (видео)


И. Ангелов

Евертън не се предаде срещу Арсенал (видео)

Евертън посрещна Арсенал в срещата от петнадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Гудисън Парк" гостите поведоха, "карамелите" бяха лишени от гола 2 пъти поради ВАР, но не се предадоха и се върнаха в края, и в добавеното време направиха и обрат до 2:1.

В 44-ата минута Евертън вкара топката в мрежата на Арсенал, като Ришарлисон надскочи всички за гола, който бе отменен от ВАР. 3 минути след това Тиърни центрира на дузпата и Мартин Одегор вкара от воле за 1:0. 

В 58-ата минута Дукуре изведе Ришарлисон срещу Рамсдейл и нападателят не сбърка, но отново ВАР отмени гола поради изключително малка засада. 

В 79-ата минута обаче Ришарлисон стигна до гола си когато Грей стреля от далеч и топката премина над Рамсдейл и в горната греда, като се върна в посоката на Ришарлисон и с прецизен удар с глава той прехвърли вратаря за 1:1.

В 84-ата минута и Арсенал нацели гредата когато Сака центрира на далечната греда и Нкетиа от 1 метър с глава нацели страничния стълб, топката се удари отново в него и излезе в аут, което бе най-добрата възможност в срещата за Арсенал за нов гол. Последва добра възможност за Одегор, която Коулман блокира, и се стигна до 92-ата минута, в която при една контра Демарай Грей бе намерен на дъгата, залъга бранител и с мощен удар в гредата и мрежата вкара за 2:1 един от кандидатите за гол на сезона.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
638