Ливърпул без проблем в дербито с Евертън


И. Ангелов

Ливърпул без проблем в дербито с Евертън

Евертън посрещна Ливърпул за мърсисайдското дерби от четиринадесетия кръг на Висшата лига. Днес на "Гудисън Парк" гостите спечелиха с 4:1 и застанаха на 2 точки от върха и Челси. Мохамед Салах продължи феноменалната си голова форма с още 2 попадения днес.

В 9-ата минута Ливърпул поведе чрез капитана Хендерсън, който с фалцов удар без подготовка завърши подаването на Робертсън с гол - 1:0. След гола Ливърпул продължи да подлага противника под напрежение и логично стигна до 2:0 в 19-ата минута, като тук Хендерсън асистира като изведе Салах срещу вратаря.

За само трети път в историята Ливърпул повежда с два гола преди да са изтекли 20 минути от дербито с Евертън. През декември 2005 г. те водеха 2:0 след 17 минути, а през октовмри 2012 след 20.

В 38-ата минута Ришарлисон намери Демарай Грей за 2:1 преди почивката. В 64-ата минута Салах се възползва от грешка на Грей и Коулман и спринтира цялото поле за да матира отново Пикфорд за 3:1. В 79-ата минута брилянтен гол вкара Диого Жота, който изигра изключително ситуация, в която изглеждаше сякаш Робертсън му е предоставил прекалено къс пас за 4:1.

  Сподели
603