Рангник се съгласи да оглави Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Рангник се съгласи да оглави Ман Юнайтед

Ралф Рангник се съгласи да стане мениджър на Манчестър Юнайтед до края на сезона.

След като стана ясно, че  Маурисио Почетино няма как да бъде примамен от ПСЖ преди следващото лято, Юнайтед се съсредоточи върху първоначалния си план за назначаване на временен наставник  за остатъка от сезона.

С тази роля се свързваха Руди Гарсия, Лусиен Фавър, Ернесто Валверде, Хулен Лопетеги и Пауло Фонсека, но The Athletic твърди, че "червените дяволи" вече са направили своя избор.

Според реномираното издание,  Юнайтед е постигнал споразумение с Рангник и сега чака Ралф да прекрати договора си с Локомотив Москва, където е шеф на спорта и развитието от юли.

Прекратяването на договора му с Локомотив се разглежда като формалност, но Рангник се нуждае и от разрешение за работа в Англия, така че 63-годишният германец няма да присъства на мача от Висшата лига срещу Челси в неделя.

Очаква се Рангник да подпише договор с Юнайтед до  края на май. След като изпълни шестте си месеца като мениджър, Ралф ще стане консултант на клуба от "Олд Трафорд".

Преди това Рангник бе треньор на Хановер, Шалке 04, Хофенхайм и РБ Лайпциг, а като директор успешно определяше стратегията на семейството на Ред Бул.

  Сподели
433