Мърсън: Планът на Оле изчезна при покупката на Роналдо


Н. Гавазов

Мърсън: Планът на Оле изчезна при покупката на Роналдо

Експертът от Sky Sports Пол Мърсън смята, че уволнението на Оле Гунар Солскяер от поста мениджър на Манчестър Юнайтед се дължи на покупката на нападателя Кристиано Роналдо от Ювентус през лятото.

Мърсън е уверен, че Роналдо е бил наложен на Солскяер и първоначално планът на Оле Гунар за този сезон не е предполагал 36-годишния португалец.

"Съчувствам на Оле Гунар Солскяер. Той имаше план в началото на този сезон, след като завърши втори през миналия сезон.

Планът му бе очевиден: да използва Кавани през мача, Санчо на единия фланг, Маркус Рашфорд на другия, Мейсън Гринууд по крилата. Скорост, сила, енергия, младост, техника - всичко това бе в изобилие в плана му.

Тогава, точно преди началото на сезона, те му дават Роналдо. Мисля, че тогава планът му отиде по дяволите. От първия ден с Роналдо отборът им не бе по-добър от преди.

Поредица от 29 гостувания без загуба нямаше да е възможна, ако не сте играли по определен начин. Пристигането на Санчо им даде още един начин да продължат да играят по този начин. С Роналдо се оказа, че вече не е възможно да играят на контраатаки. Фернандеш, който бе най-добрият им играч през миналия сезон, почти спря да докосва топката този сезон!

Всичко това нарасна като лавина за Солскяер. Той имаше план, но точно преди началото на сезона този план отиде по дяволите заради Роналдо. Те решиха да го купят само защото  чуха, че Манчестър Сити се интересуваше от него. Не е  Юнайтед да се обади на Ювентус и да попита за Роналдо, защото Роналдо е тяхната липсваща връзка, за да спечелят Висшата лига.

Те си помислиха: "Не можем да си позволим да отиде в Манчестър Сити. Вече се чувстваме зле от факта, че те завършват по-високо от нас в лигата всяка година!

Солскяер се опита да го постави в резерва срещу Евертън в началото на октомври - хората казаха, че това е отдих за него, но следващата седмица имаше почивка за националните отбори! Роналдо е извън титулярния състав. Не проработи и изведнъж той отново започна да пуска Роналдо всяка седмица.

Те се оглеждаха за Санчо 18 месеца, привлякоха го и той не играе. Сега хората казват, че нямат нужда от Санчо, но Санчо е идеален за контраатакуващия футбол, който играеха преди. Сега те не могат да контраатакуват, техният план безвъзвратно отлетя в ада.

Това е проблем без решение. Феновете обичат Роналдо, той е кралят за тях. Не ме разбирайте погрешно – той бе един от най-добрите играчи в света, но това е тяхната ахилесова пета. Този човек е легенда, той постави куп рекорди, но днес ситуацията е различна.

Хората казват: "Той върши работата си, вкарва голове". Да, но Юнайтед трябва да играе като отбор, за да печели трофеи, а не че имаш играч пред себе си, който ще изпраща топката 20 пъти в мрежата. Те се нуждаят от отбор.

Той е легенда. Не критикувам Роналдо,  той ще бъде запомнен като един от най-добрите играчи, играли някога футбол.

В деня, в който трансферният прозорец затвори, казах, че след като купиха Роналдо, те са били по-далеч от спечелването на лигата, отколкото преди и все още ме обвиняват за това. Не е виновен Солскяер - Солскяер не го е купувал.

Мисля, че трябва да намерят място за него. Може би дори да му дадат свободна роля. Не знам дали могат да го задържат в отбора, но не са достатъчно убедителни в средата на терена и без Рафаел Варан в защита, те са уязвими навсякъде", съобщи Мърсън.

  Сподели
485