Солскяер отказал да обнови щаба си


Н. Гавазов

Солскяер отказал да обнови щаба си

Оле Гунар Солскяер малко преди уволнението си е отхвърлил предложението на клуба да поднови треньорския си щаб.

В неделя, ден след поражението с 4:1 от Уотфорд, Юнайтед обяви, че се разделя със Солскяер, който според последните резултати е  загубил контрол над съблекалнята.

Може би нямаше да се стигне до това, ако Оле Гунар бе послушал играчите си, които изразиха опасенията си относно неговите треньорски методи и тактики.

Футболоистите намериха тези неща за "едностранни, лишени от въображение и нови идеи“. Според футболистите, тренировъчният процес при Солскяер е бил "твърде британски и не е адаптиран към изискванията на модерната игра на елитно ниво".

Треньорският щаб на Солскяер се състоеше от бившите играчи на Юнайтед Майк Карик и Майк Фелан, както и от Кийрън Маккена, който пристигна в Манчестър през 2016 г. като треньор на Тотнъм U-18.

Също така няколко треньора работеха със Солскяер, които той покани от бившите си клубове Кардиф и Мьолде. И едва миналото лято тази компания беше допълнена от треньора по статичните положения Ерик Рамзи.

ESPN научи, че притесненията на играчите относно квалификацията на щаба на Солскяер са достигнали до ръководството и шефовете на Юнайтед са предложили на Оле Гунар да покани някой друг в своя треньорски екип, обещавайки му подкрепа при намирането на квалифициран персонал.

Солскяер е отхвърли тази възможност, уверявайки ръководството на клуба, че членовете на неговия щаб "отговарят на световното ниво".

По ирония на съдбата Оле Гунар бе единственият, който напусна Юнайтед в неделя. Целият му щаб продължава да работи - сега под ръководството на Карик.

  Сподели
670