Челси се разправи с Лестър (видео)


И. Ангелов

Челси се разправи с Лестър (видео)

Лестър Сити посрещна Челси на своя "Кинг Пауър Стейдиъм" в срещата от дванадесетия кръг на английската Висша лига. След победа на "сините" с 3:0 те увеличават предимството си на върха в класирането на 6 точки над Манчестър Сити и Уест Хем Юнайтед.

В 14-ата минута днес Бен Чилуел от десния корнер центрира за Рудигер, който се вклини между двама и с глава вкара за 1:0. 10 минути след това гол на Лестър бе отменен поради засада. В 28-ата минута Джеймс подаде на Канте в центъра, той напредна непритеснен до дъгата и стреля в близкия ъгъл за 2:0. Така Лестър допусна 11-тия си гол в първото полувреме за 12 срещи, по който негативен показател "лисиците" са първи.

На почивката Брендан Роджърс замени Адемола Лукман и Хенри Барнс с Джейми Мадисън и Келеши Ихеаначо, и Лестър заигра по-агресивно, но без да достига до точни удари. Мадисън направи първия точен удар в средата на втората част, след което Амарти затрудни Менди.

Около 60-ата минута Хаким Зиеч и Кристиан Пулисич се появиха за Челси вместо Маунт и Хаверц. Именно мароканецът в 71-ата минута асистира за американеца за 3:0. В 73-ата, 81-ата и 85-ата минути Челси вкара и три нови гола, но те бяха отменени поради засади.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
491