Ливърпул и Барса ще се борят за испански национал


Н. Гавазов

Ливърпул и Барса ще се борят за испански национал

Ливърпул има големи шансове в надпреварата за подписа на полузащитника на РБ Лайпциг Дани Олмо, съобщава El Nacional. Испанският национал, който се оценява на около 50 милиона евро е следен от бившия си клуб Барселона.

Дани Олмо постигна огромен напредък, откакто се присъедини към РБ Лайпциг от Динамо Загреб през януари 2020 г. Ключова фигура за клуба и страната си, испанският национал наскоро изигра важна роля, когато Испания победи Швеция, за да си осигури директно участие за Световното първенство по футбол през 2022 г. Към днешна дата Олмо има 67 мача за Лайпциг, в които се отчете с 12 гола и 14 асистенции.

Прогресът на играча не остана незабелязан от страна на европейските грандове, така че Барселона и Ливърпул ще се борят за подписа на 23-годишния футболист.

Ливърпул ще има нужда от нов офанзивен играч, тъй като Мохамед Салах и Садио Мане няма да са на разположение за един месец поради участието им на Купата на африканските нации с Египет и Сенегал съответно. За тази цел Олмо е много важна трансферна цел за Ливърпул, като Юрген Клоп също може да го използва в средата на терена, ако е необходимо.

  Сподели
447