Враждата между Ливърпул и Юнайтед се пренесе и при младежите на двата отбора (видео)


Н. Гавазов

Враждата между Ливърпул и Юнайтед се пренесе и при младежите на двата отбора (видео)

Непримиримата вражда между Ливърпул и Манчестър Юнайтед продължи и през миналата седмица, когато в рамките на четвъртфиналната среща от Купата на Англия за младежи двата отбора се срещнаха на „Анфийлд", но поведението на играчи и част от запалянковците остави горчива утайка в тези любители на футбола, който дойдоха на стадиона за да гледат футбол.

Като цяло, полицията на Мърсисайд арестува трима от зрителите, които се намираха в нетрезво състояние, както и шестима запалянковци на Юнайтед, които в сектора за гости запяха възмутителни песни за трагичните събития на „Хилсбъро" и „Хейзъл". Ор ръководството на „червените дяволи" реагираха незабавно и изразиха своето негодувание във връзка с поведението на запалянковците, които по време на мача запалиха по трибуните димни бомби.

„Тези песни, които ние чухме в неделя и в които се споменаха трагедиите на „Хилсбъро" и „Хейзъл" е трудно да определим като позор. Ние ще предприемем жестоки мерки по отношение на виновните лица", се казва в изявление на ръководството на Юнайтед.

„Никога не съм виждал в живота си на мач на младежки отбори подобно нещо и не искам да го виждам повече. Това е отвратително. Когато феновете на Юнайтед идват на „Анфийлд" винаги се стараят да проявят себе си, но да слушаш подобни песни за двете трагедии е ужасно", заяви Джон Олдриж, който е бивш играч на Ливърпул от времето на трагедията на „Хейзъл" през 1989 година, когато на белгийския стадион загинаха 96 човека.

Напрегнатата обстановка по трибуните се предаде и на терена, като срещата, в която Ливърпул поведе с 2:0, но загуби с 2:3 двата отбора завършиха с по девет играча. Благодарение на двата гола на Адам Морган, домакините поведоха с 2:0, но характера на играта се измени, след като защитника на Ливърпил Стивън Сам извършил нарушение - т.нар. „на последната надежда" и пое към съблекалните. Гостите получиха право на 11-метров наказателен удар, с който се зае получилият преди това жълт картон Пол Погба. Рефера сметна обаче, че Погба използва при изпълнението на дузпата нечестни прийоми и показа втори жълт картон и отборите останаха с по десет футболисти.

Ларнел Коул реализира наказателния удар, но този инцидент изигра лоша шега на домакините, защото играчите на Юнайтед се амбицираха от показания според тях несправедливо картон и позволиха на съперника отначало да изравни резултата с гол на Рейвъл Морисън, а в последствие същия отбеляза победния гол за „червените дяволи".

В същото време страстите на терена закипяха и в допълнителното време за ръкопашен бой към съблекалните поеха капитана на "червените" Конър Коуди и Тейлър Бекет, като играча на домакините напусна с разбит нос.

 

  Сподели
96