Сити отстрани Рединг, среща Юнайтед на полуфинал


В. Мухарски

Сити отстрани Рединг, среща Юнайтед на полуфинал

Манчестър Сити победи Рединг с минималното 1:0 на „Истландс” в 1/4 финал за Купата на Англия. По този начин "гражданите" продъжават напред в турнира, където ще играят срещу градския си съперник - Манчестър Юнайтед.

Първата по-интересна ситуация в мача бе за Рединг, в 16-ата минута, когато Хънт с глава прати топката в аут. Пред домакините също се откриха добри положения за гол, но пропуски направиха Шон Райт Филипс (на два пъти), Александър Коларов и Яя Туре. В самия край на първата част Тевез, Туре и Давид Силва нямаха късмет и по този начин, двата отбора се прибраха на почивката при нулево равенство.

През второто полувреме "гражданите" продъжиха да бъдат по-активният отбор на терена. Карлос Тевез не спираше да тормози вратаря на гостите, но без успех. Близо до попадение бяха и Коларов и Яя Туре.

Така се стигна до 74-ата минута, когато Мика Ричардс вкара единствия гол в срещата. С асистенция се отчете Давид Силва. До края на срещата играчите на Рединг опитаха да стигнат до изравнително попадение, като най-близо бе Гънарсон, но удара му с глава не попадна в целта.

  Сподели
136