Уест Хем надигра Ливърпул и застана под върха


И. Ангелов

Уест Хем надигра Ливърпул и застана под върха

Уест Хем Юнайтед прие Ливърпул в срещата от единадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Лондон Стейдиъм" домакините спечелиха с 3:2 и събраха 23 точки, колкото има и Манчестър Сити на второто място, на 3 точки зад лидера Челси. Ливърпул остава на 4-то място с 22 точки.

В 4-ата минута днес при корнер за домакините Форналс фалцира топката в малкото наказателно поле и Алисон си вкара автогол в опит да избие - 1:0. В 22-ата минута Анжело Огбона напусна с рана на главата след удар на Жота. В игра се появи Крейг Доусън. 

В 41-ата минута при пряк-свободен удар около дъгата Александър-Арнолд вкара с перфектно изпълнение за 1:1. В 50-ата минута на втората част след нов прекрасен корнер на Форналс топката достигна главата на Доусън и той нацели горната греда на Алисон.

В 67-ата минута Джаръд Боуен с прекрасен рейд превзе много терен и изведе Пабло Форналс сам срещу Алисон за 2:1. В 74-ата минута Боуен асистира отново, и отново след корнер топката достигна Курт Зума за 3:1. Веднага след гола Юрген Клоп замени Жота с Ориги, и именно младият нападател в 83-ата минута даде надежда на своите с изключително изпълнение със завъртане в полето за 3:2. До края обаче повече голове нямаше.

  Сподели
319