Юнайтед взе дербито с Арсенал (видео)


В. Мухарски

Юнайтед взе дербито с Арсенал (видео)

Манчестър Юнайтед победи Арсенал с 2:0 в четвъртфинал от турнира за Купата на Англия. Впечатление направи мениджърът на домакините сър Алекс Фъргюсън, който излезе с цели седем бранители в титулярния състав. Българският нападател Димитър Бербатов остана резерва.

Двата гранда започнаха срещата предпазливо. Първата по-сериозна опасност бе пред вратата на "артилеристите", когато Рафаел в 16-ата минута, засече с глава центриране, но ударът му мина над вратата. Неговият брат-близнак Фабио да Силва обаче не остави шанс на стража на Арсенал. Първо Хавиер Ернандес с глава обстрелва Алмуния, но вратарят изби. Топката все пак попадна в краката на Да Силва и той без проблеми откри резултата.

Гостите отвърнаха на удара със силен шут на Робин ван Перси, но Ван дер Сар се намеси подобаващо. През второто полувреме централният защитник Лоран Косиелни също обстрелва холандския страж на Юнайтед, но без успех. В 49-ата минута Рафаел центрира в наказателното поле, топката бе изчистена от защитниците на Арсенал, но попадна в Уейн Руни, който с глава я прати в далечния ъгъл на вратата и по този начин оформи и крайния резултат.

До края на срещата "червените дяволи" бяха по-добрият отбор на терена и направиха още няколко пропуска, дело на Руни. В даденото от съдията 7-минутно продължение Росицки пропусна изгодна ситуация, след като се размина с топката, вместо да нанесе удар. По този начин Манчестър Юнайтед се класира полуфинал в турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
148