Тотнъм обърна Нюкасъл


И. Ангелов

Тотнъм обърна Нюкасъл

Нюкасъл Юнайтед посрещна Тотнъм в срещата от поредния осми кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Сейнт Джеймсис Парк" поведоха, но допуснаха обрат, изгонване на завърналия се от дълга контузия Джонджо Шелви, и загуба в крайна сметка с 3:2, който резултат вкара шпорите в топ 5 и остави домакините близо до дъното.

След само 2 минути игра днес Хави Манкийо центрира за Калъм Уилсън и той вкара за 1:0. В 17-ата минута Регилон навлезе диагонално и намери Ндомбеле на границата на полето на домакините, като той стреля право в ъгъла за 1:1.

В 22-ата минута Кейн вкара красиво над вратаря, но попадението бе отменено преди ВАР да обърне решението и резултатът да стане 2:1. Преди почивката Тотнъм потвърди обрата и с 3:1 като тук Кейн бе изведен отново, но асистира за Сон на много по-добра позиция.

В 60-ата минута привържениците на домакините посрещнаха Джонджо Шелви обратно в игра след дълго отсъствие когато той се появи на мястото на Шон Лонгстаф. Само след 23 минути обаче той натрупа два жълти картона и напусна играта, оставяйки тима си с човек по-малко.

Въпреки това в 89-ата минута при статична топка от Мърфи и центриране в полето, Ерик Дайър си вкара автогол в опит да изчисти и оформи крайното 3:2.

  Сподели
344