Милс: Моуриньо може да класира Нюкасъл в топ 4


Н. Гавазов

 Милс: Моуриньо може да класира Нюкасъл в топ 4

Бившият защитник на Манчестър Сити и Англия Дани Милс предложи Нюкасъл Юнайтед да провлече Жозе Моуриньо след смяната на собственика. Португалският специалист е наставник на Рома. Нюкасъл се оглавява от Стив Брус.

"Ако клубът е готов да отдели пари за изграждането на отбор, който ще бъде сравнително успешен, тогава бих поканил Моуриньо на поста мениджър. Ако дадете на Жозе достатъчно пари и му позволите да прави каквото иска, той ще доведе отбора до успех по -бързо от всеки друг.

Нюкасъл може да тръгне по по-бавен път: спасете се през този сезон, завършете в горната половина през следващия и след това се класирайте сред първите шест. Но ако искат да скочат от зоната на изпадащите в топ 4, тогава Моуриньо е най -добрият в тази задача. Трябва да му се даде богатство, за да купи играчите, от които се нуждае. Но той е един от малкото треньори, които могат да си го позволят. След седмица той може да събере тим, който ще стане успешен. Играта може да не е блестяща, но победите определено ще дойдат с нея", заяви Милс.

  Сподели
214