Дани Мърфи: Нюкасъл не трябва да уволнява Брус


Н. Гавазов

Дани Мърфи: Нюкасъл не трябва да уволнява Брус

Бившият нападател на Ливърпул и Англия Дани Мърфи посъветва новото ръководство на Нюкасъл Юнайтед да не уволнява настоящия мениджър  Стив Брус.

"Трябва да внимавате да не се опитвате да бягате пред локомотива. Ситуацията в Нюкасъл е нестабилна. Сега те се ръководят от специалист, който тренира отборите от втората половина на таблицата във Висшата лига и знае как да се бори за запазване на мястото на отбора в първенството. Той направи това дори в Нюкасъл.

Има ли някой по света, който да е по -подготвен от Стив Брус? Това е въпросът. Можем да кажем, че уволнението ще се хареса на феновете. Но това не означава, че ако бързо премахнете Брус и поканите някой друг, ситуацията ще се промени.

Мисля, че ръководството ще го уволни, защото феновете го искат. Те се опитват да направят всички щастливи. Кого ще вземат? Няма очевиден кандидат -треньор за оцеляване.

Ако треньор не е работил във Висшата лига преди, как може да разбере как да се бори за запазване на мястото, как да печели мачове, които не винаги ще бъдат лесни? Кой е по -добър мач сега от Стив Брус? Не виждам такъв кандидат", заяви Мърфи.

  Сподели
401