Новите собственици на Нюкасъл разриха амбициите си


Н. Гавазов

Новите собственици на Нюкасъл разриха амбициите си

Членът на Борда на Нюкасъл Аманда Стейвли  говори за амбициите на новите собственици на клуба.

По -рано в четвъртък Нюкасъл най -накрая премина от Майк Ашли към Суверенния фонд на Саудитска Арабия. Действайки като посредник в тази сделка, финансистът Стейвли получи около 10 процента от акциите на "свраките“ и място в Борда на директорите на клуба.

Въпреки че това са само думи засега, Стейвли обещава, че при новите собственици Нюкасъл редовно ще се бори за големи трофеи.

"Това е дългосрочна инвестиция. Радваме се на бъдещите перспективи на Нюкасъл.

Ние се ангажираме да насадим обща философия, цел и лидерство в клуба, така че Нюкасъл да успее в дългосрочен план.

Нашата амбиция е съобразена с тази на феновете. Искаме да създадем постоянно успешен тим, който редовно да се състезава за големи трофеи и да ни прави горди в световен мащаб.

Отборът трябва да е на върха на английската Висша лига. Ще отнеме време, но обещавам, че ще сме на върха на класирането. В Англия има много конкуренция, но ние я обичаме. Тази страна има най -добрия футбол в света, а Нюкасъл е най -добрият отбор в света. Искаме да печелим трофеи. Първо място във Висшата лига, успех в Европа - от това се нуждаем.

Имаме страхотен отбор. Ние се интересуваме от по -нататъшното му укрепване, но за това трябва да работим в рамките на финансовия феърплей. Искаме да имаме най -добрия отбор. Срещнах се с мениджър и поговорих с него. Ние го подкрепяме. Сега няма да говорим за бъдещето на мениджъра", заяви Стейвли.

  Сподели
588