Ливърпул и Сити равни в зрелищен мач (видео)


И. Ангелов

Ливърпул и Сити равни в зрелищен мач (видео)

Ливърпул посрещна Манчестър Сити в срещата от седмия кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" Сити доминираше до почивката, но възроден Ливърпул отвори мача във втората част и видяхме 4 гола за 2:2, което подреди класирането под Челси (16 т.) с Ливърпул (15), Сити, Юнайтед, Евертън и Брайтън (по 14 т.).

До почивката голове нямаше, но Сити контролираше събитията, като Джеймс Милнър преживя много трудности с бързите играчи на противника. В 32-ата минута той някак избегна отсъждане на дузпа срещу себе си когато повали Фоден, а във втората част избегна да бъде изгонен в равностойно странна ситуация и отсъждане.

След почивката Ливърпул тръгна агресивно и стигна до гол в 59-ата минута, изработен от Салах, който пое от центъра, премина през Кансело и напредна, пусна топката през защитата за включилия се Мане и той завърши през Едерсон за 1:0.

В 69-ата минута Фил Фоден изравни с прекрасно изпълнение от труден ъгъл срещу Алисон за 1:1. Последва нов изключителен гол на Салах, който вкара дори от по-малък ъгъл за 2:1. 

В 81-ата минута при опит за центриране на Фоден топката попадна на пътя на Де Брюйне и той стреля, топката се отклони от Матип и влезе в опразнения от вратаря ъгъл за 2:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
601