Челси надви десет от Светците (видео)


И. Ангелов

Челси надви десет от Светците (видео)

Челси посрещна Саутхемптън в срещата от седмия кръг на английската Висша лига. Днес на "Стамфорд Бридж" домакините поведоха, стигна се до изравняване, но и изгонване на ключовия Уорд-Прауз за гостите, при което тимът на Томас Тухел достигна до победа с 3:1 и оглави лигата преди изиграването на всички срещи от кръга.

В 9-ата минута Челси поведе след статично положение, като от корнер Чилуел центрира в полето, Лофтъс-Чийк отклони към втора греда и там Трево Чалоба плонжира за 1:0. До почивката Вернер вкара в 41-ата минута, но Мартин Аткинсън отмени попадението поради нарушение в атаката.

На почивката Уолкът напусна за гостите и в игра влезе Диало. Така след доминация на гостите известно време в 59-ата минута Ливраменто спечели дузпа срещу Чилуел и Уорд-Прауз изравни за 1:1.

В 77-ата минута Уорд-Прауз бе изгонен за остро влизане в Жоржиньо, което доведе до натиск на Челси. Така в 84-ата минута Азпиликуета от дясно центрира ниско за Вернер и той вкара първия си гол в лигата за сезона за 2:1.

В 89-ата минута се стигна до невероятен гол когато при подобна ситуация от дясно топката бе центрирана за Лукаку, той от близо нацели страничната греда, топката попадна в Азпиликуета и той от воле нацели горната греда, при което топката попадна в Бен Чилуел, и с мощен удар той стреля по МакКарти, който изби на гол-линията, но технологията на линията отчете гол за 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
618