Венгер: Не ние, а Юнайтед е фаворит за титлата


Н. Гавазов

Венгер: Не ние, а Юнайтед е фаворит за титлата

Часове преди днешния мач от 29 кръг на Висшата лига на Англия срещу Съндърланд, победата в който би позволила на „артилеристите" да съкратят разликата с Юнайтед на една точка, мениджъра на лондончани Арсен Венгер заяви, че фаворит за спечелване на титлата си остава отбора на Сър Алекс.

Впрочем, ситуацията е изцяло под контрола на Арсенал - в момента „артилеристите" се намират на четири точки зад Юнайтед, но имат да изиграят мач повече от своя конкурент и ако победят в останалите 11 мача до края на шампионата, включително и на 1 май, когато на „Емирейтс" ще приемат „червените дяволи", „артилеристите" могат да решат съдбата на титлата в своя полза.

„Фаворитите не сме ние, фаворита е Юнайтед. Така смятат и букмейкърите. Математически погледнато всичко е в нашите ръце, но това не означава нищо, най-малко, че шансовете са на наша страна. Пред нас има много трудни мачове, така че не може да говорим, че сме фаворити", заяви Венгер за BBC Radio Sport.

„Всичко е в нашите ръце и зависи от поведението ни. Аз не се надявам на това, че Юнайтед ще се огъне под натиска, на който е подложен. Повече разчитам на своя отбор, а не на слабостите на другите", завършва френския специалист.

 

  Сподели
90