Анчелоти: Титлата е вече в ръцете на Юнайтед


Н. Гавазов

Анчелоти: Титлата е вече в ръцете на Юнайтед

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти се надява, че защитника на отбора Давид Луис и полузащитника Джон Оби Микел ще успеят да се възстановят за мача от 29 кръг на първенството на Англия с Блекпул. Както е известно, Микел се контузи на загрявката преди мача с Юнайтед, а Давид Луис след смяната си във въпросния мач се оказа, че има проблеми с подколянното сухожилие.

„След мача с Юнайтед Давид имаше проблеми. До този момент той не е провел нито една тренировка. Разбира се, аз се надявам, че той ще бъде готов за мача, както и Микел. Джон премина вчера подробни медицински изследвания и всичко при него е наред", заяви Анчелоти за Sky Sports.

„Бенаюн тренира, но все още по индивидуална програма и ми е трудно да кажа кога ще се върне. Алекс мисля, че следващия петък ще бъде при нас и тогава ще преценим състоянието му. Той няма да играе срещу Копенхаген, но за следващия двубой от Висшата лига се надявам да е готов", продължава италианския специалист.

„На теория нашите шансове са по-големи от тези на Блекпул, но те са много добър отбор и на мен ми харесва тяхната философия на терена. Трябва да бъдем много внимателни и никак няма да ни е леко. Не преследваме първото място, защото то е твърде далече от нас и към настоящия момент е нереално да мислим за него, но всичко ще стане ясно в бъдеще. Важното е да се концентрираме за всеки един мач. Не преследваме Юнайтед, защото виждам, че титлата е вече в техните ръце. Но ако те загубят няколко мача, тогава ние ще започнем да мислим за нещо повече, но на този етап пак повтарям - нереално е да гоним титлата", завършва Анчелоти.

 

  Сподели
105