Вернер е имал предложение от Ливърпул


Н. Гавазов

Вернер е имал предложение от Ливърпул

Нападателят на Челси Тимо Вернер е имал оферта от Ливърпул и дори е провел тайна среща с мениджъра на "червените" Юрген Клоп през 2019 г.

В момента в Германия се води дело между агента на Вернер Карл-Хайнц Форстър и бившия му партньор Мурат Локурлу. Единият иска от другия дял от комисионната за подписания от Тимо първи професионален договор с Щутгарт през сезон 2014/15.

В тази история обаче е интересно още нещо. Германското издание Der Spiegel успя да се запознае с кореспонденцията на Локурлу в WhatsApp, предоставена на съда, от която следва, че Вернер е можел да премине във Висшата лига преди трансфера му в Челси за 47.,5 милиона паунда през лятото на 2020 г.

През 2019 г. Вернер  е  получил "конкретна оферта“ от Ливърпул - договор със заплата от около 200 хиляди паунда на седмица. Още толкова Тимо е можел да получава под формата на бонуси (реално почти 25 милиона евро годишно).

В кореспонденцията Локурлу споменава, че самият Вернер предпочита Манчестър Юнайтед пред Ливърпул, въпреки намесата на Клоп. "Червените дяволи“ бяха готови да предложат на Тимо още по-голяма заплата, но нито единият, нито другият преход се осъществиха.

В резултат на това Вернер остана в РБ Лайпциг за още една година, през която също така преговаря с Байерн, но отхвърли този вариант, когато научи, че шефовете на мюнхенския клуб всъщност не го искат заради високата заплата.

  Сподели
315