Асоциацията на мениджърите официално застана зад Сър Алекс


Н. Гавазов

Асоциацията на мениджърите официално застана зад Сър Алекс

От Асоциацията на Лигата на мениджърите в Англия официално защитиха наставника на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън в конфликта му с Футболната асоциация на страната (ФА), съобщава BBC Radio. Както е известно, веднага след мача с Челси шотландския специалист отправи обвинения към главния съдия Мартин Аткинсън, който в 76-та минута не показа втори жълт картон на Давид Луис и малко след това отсъди скандална дузпа срещу Юнайтед, благодарение на която Челси вкара победния гол в мача.

„Сър Алекс Фъргюсън е един човек, който от 1986 година се стреми да изгражда отбори от най-висока класа и е нормално да се дразни от грешките по време на мача - независимо на кого са. Това, което се случи в 76-та минута и малко по-късно е наистина голяма грешка. Ако ще се интервюират мениджърите веднага след подобни мачове, които завършват по подобен скандален начин, естествено е да очакваме подобни реакции от тях", заяви Ричард Бийвън, който е изпълнителен директор на Асоциацията на Лигата на мениджърите.

В същото време представител на Юнайтед потвърди, че Сър Алекс е подал апелация по обвиненията, които му бяха повдигнати от ФА. На шотландския специалист бе даден срок до 8 март да отговори на обвиненията, но днес клуба официално обяви, че мениджъра на „червените дяволи" не признава своята вина и настоява за индивидуално изслушване.

Подобно несъгласие с позицията на ФА и по-нататъшен неуспех на апелацията могат да доведат до още по-голямо наказание от това, което се очакваше. Казусът става много заплетен, тъй като ако от ФА оправдаят Сър Алекс, това означава да бъде призната вината на Мартин Аткинсън, че е повлиял на резултата в мача. Ако пък бъдат оправдани действията на рефера и респективно бъде наказан шотландския специалист, това решение ще се сблъска с общественото мнение и това на специалистите, които са единодушни, че главния съдия в срещата Челси - Юнайтед допусна скандални грешки.

 

  Сподели
104