Сър Алекс обяви бойкот на клубната телевизия на Юнайтед


Н. Гавазов

Сър Алекс обяви бойкот на клубната телевизия на Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обяви бойкот на всички медии, включително и на собствения си телевизионния канал MUTV, след като снощи бе обвинен официално от Футболната асоциация на Англия в „неприлично поведение" заради острите му критики срещу рефера Мартин Аткинсън. Шотландският специалист, който даваше напоследък изявления само за клубния канал и радио Magic 1152, отмени седмичния си брифинг преди мача с Ливърпул в неделя, а от клуба потвърдиха, че MUTV губи правото по всяко време да взема интервюта от мениджъра на Юнайтед.

Както е известно, Сър Алекс се изказа твърде критично към решенията на Акинсън при загубата на „червените дяволи" с 1:2 от Челси, обвинявайки рефера, че е повлиял на хода на играта и заявявайки, че Аткинсън не е трябвало да обслужва срещата, предвид предишните му спорни решения, показващи склонност към отсъждания в полза на отбора на Роман Абрамович.

Отказът на Сър Алекс да общува с медиите не е нов и е обичайно явление за наставника на Юнайтед, но разликата този път е, че и на MUTV е отказан достъп до мислите на шотландския специалист. Това не е прецедент, след като през 2005 година Сър Фъргюсън също отказа да говори за клубния канал, след като един от говорителите го нападна и обвини, че предпочита да използва схема на игра 4-4-2, а не 4-5-1. Тогава главния изпълнителен директор Дейвид Гил се намеси и потуши нещата.

Все още няма официална причина за най-новия бойкот на шотландския специалист, но според специалистите, ръководството на клубната телевизия е трябвало да бъде по-внимателна към интервюто на Сър Алекс и да не го излъчва веднага, а е трябвало да го обработи след като шотландския специалист вече има условно наказание за отправени обвинения към арбитрите.

 

  Сподели
123