Челси взе дербито с Тотнъм убедително (видео)


И. Ангелов

Челси взе дербито с Тотнъм убедително (видео)

Тотнъм посрещна Челси в срещата от петия кръг на английската Висша лига. Днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" гостите спечелиха с 2:0 след голове на Тиаго Силва, Нголо Канте и Антони Рудигер, и с трите точки те се изравняват с Ливърпул и Манчестър Юнайтед на върха с по 13 точки.

До почивката двата тима не си вкараха и играха равностойно. Маунт и Хаверц имаха шансове за Челси, а Кепа спаси положение пред Сон. 

На почивката Томас Тухел включи Канте на мястото на Маунт, и Челси установи контрол над срещата. В 49-ата минута след топка от Алонсо в полето Тиаго Силва се включи през Деле Али и вкара с глава за 1:0.

В 57-ата минута Ковачич намери Канте извън полето, но французинът реши да стреля със сила, и топката се отклони от Дайър за да заблуди Лорис и да влезе с греда далеч от него за 2:0. До края Нуно Санто опита да промени състава си с някои смени, но това не доведе до по-добра игра от домакините.

Напротив, Челси продължи да организира атака след атака, и в 92-ата минута резервата Тимо Вернер от дясно центрира на дузпата за Рудигер, който по земя оформи 3:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
366