Далглиш: Интересува ме бъдещето на Ливърпул, а не дали Юнайтед ще спечели титлата


Н. Гавазов

Далглиш: Интересува ме бъдещето на Ливърпул, а не дали Юнайтед ще спечели титлата

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш е заинтересован повече от бъдещето на Ливърпул, отколкото от това дали вечния съперник Манчестър Юнайтед ще спечели или не рекордната 19-та титла. Както е известно, „Крал Кени" бе начело на „мърсисайдци" по времето, когато Ливърпул спечели последната си, 18-та титла през 1990 година, след което Юнайтед наложи тотално превъзходство в първенството на Англия и въпреки, че отбора от „Анфийлд" имаше някои успехи в Европа, той така и не успя да възвърне предишния си блясък в Лигата.

В неделя двата отбора излизат на „Анфийлд" един срещу друг за трети път през сезона, като Ливърпул загуби предишните две срещи, при едната от които беше и дебюта на Кени Далглиш при завръщането му като мениджър на "мърсисайдци".

„Ние искаме да помогнем на себе си. Ако, помагайки си това затруднява някой друг, проблема не е наш, а техен. Както винаги съм казвал, може да контролираме сами собствената си съдба и да не разчитаме на друг. Ако в неделя постигнем нужния успех, за мен е важно, че това ще е по-полезно за нас, отколкото вредно за тях. Няма кой да ни попречи да спечелим мача и всичко е в нашите ръце. Трите точки ще са ни добре дошли и това е, което ме интересува", цитира Manchester Evening News думите на Далглиш.

 

  Сподели
96